Ξυλάκι γρανίτα μάνγκο-ροδάκινο

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι κάποιες φορές που τα απλά, τα υγιεινά και τα ελαφριά μας δίνουν τις πιο απολαυστικές γεύσεις! Αν λοιπόν θέλεις παγωτό, απόφυγε τις πολλές θερμίδες και ετοίμασε μόνη σου γρανίτα σε ξυλάκι από ροδάκινο και μάνγκο.

Συστατικά

  • 3 μέτρια ώριμα ροδάκινα κομμένα στη μέση και λιωμένα & 1 ολόκληρο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καλά γινωμένο μάνγκο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό ροδάκινο
  • ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3-4 κλωναράκια αρμπαρόριζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ και μετάφερέ τα σε ένα μπολ. Κάνε το ίδιο με την παπάγια
  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμόνι, το χυμό ροδάκινο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια ελαφριά βράση. Πρόσθεσε την αρμπαρόζιζα και άφησε σκεπασμένο με πετσέτα για 10′ λεπτά να αφήσει τα αρώματά της.
  • Βάλε τους χυμούς με τη ζάχαρη στον πουρέ ροδάκινου-μάνκγο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Πρόσθεσε τώρα τα κοματάκια ροδάκινου και ανακάτεψε να πάνε παντού
  • Μοίρασε το μοίγμα σε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης.
  • Άφησε τα στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου και πρόσθεσε τα ξυλάκια στη μέση. Άφησε για άλλη μια ώρα

Tip

Φυσικά μια παγωτομηχανή θα σου δώσει πιο αφράτη και βελούδινη υφή. Δοκίμασε τη...

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164