Είναι πολύχρωμα, δροσιστικά και εντυπωσιακά. Μια ιδιαίτερη πρόταση για να σερβίρεις σε παιδικό πάρτι ή και σε μεγαλύτερα παιδιά που τους αρέσει το χρώμα και η διασκέδαση. Δοκίμασέ τα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τις στρώσεις ζελέ: 6 κουτιά ζελέ (90γρ.) κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ
- 6 φλιτζάνια βραστό νερό
- 3 φλιτζάνια κρύο νερό
- Για τις λευκές στρώσεις: 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
- 720 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χρειάζεσαι 6 διαφορετικά μπολ. Ανάμειξε κάθε σακουλάκι ζελέ με 1 φλιτζάνι καυτό νερό και ½ φλιτζάνι κρύο. Κάνε την ίδια διαδικασία ταυτόχρονα για όλα τα χρώματα.
- Ζέστανε το γάλα σε κατσαρολάκι να είναι χλιαρό. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το καυτό νερό με τη ζελατίνη και ανακάτεψε να λιώσει. Πρόσθεσε το ζεστό γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακάτεψε να γίνουν μια απαλή κρέμα χωρίς σβώλους.
- Σε ένα βαθύ ταψί 20×30 εκατοστά ρίξε την πρώτη στρώση ζελέ. Βάλε στο ψυγείο να σταθεί περίπου 45′ λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, ρίξε απαλά από πάνω μια στρώση από τη λευκή κρέμα. Άφησε και πάλι στο ψυγείο για τρία τέταρτα της ώρα. Συνέχισε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσεις με τις στρώσεις. Αφού ολοκληρώσεις το γλυκό άφησε και πάλι στο ψυγείο να πήξει καλά όλο μαζί.
- Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε έτσι ώστε να φαίνονται οι πολύχρωμες στρώσεις.
Tip
Αν και πανεύκολο, το γλυκό θέλει υπομονή ώστε να πήξει κάθε στρώση καλά πριν βάλεις την επόμενη! Θυμίσου να βάλεις το ταψί από νωρίς στην κατάψυξη, ώστε να είναι παγωμένο κάθε φορά που βάζεις μια στρώση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ