Lemon Cake με στρώσεις κρέμας λεμονιού

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γλυκό με καρδιά από λεμόνι! Αφράτο cake, βελούδινη κρέμα λεμόνι και γλάσο αρωματισμένο με ξίσμα λεμονιού! Λιώνει στο στόμα και σε κάνει να… λιώνεις!

Συστατικά

  • Για το cake: Το ξίσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ.  baking powder
  • 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • Για την κρέμα λεμονιού: 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (θα χρειαστείς τόσο το χυμό, όσο και το ξίσμα)
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Για το γλάσο: Το ξίσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.γ. χυμό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
  • Ρίξε όλα τα υλικά για το cake σε ένα μπολ και χτύπησε με το μίξερ να πάρεις μια απαλή, κρεμώδη υφή. 
  • Μοίρασε το μείγμα σε δύο μικρά στρογγυλά ταψάκια και ψήσε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 35 λεπτά
  • Όσο ψήνεται το cake ετοίμασε την κρέμα. Βάλε τη ζάχαρη με το ξίσμα σε ένα μπολ
  • Χτύπησε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και γύρισέ τα στο μπολ με τη ζάχαρη. Συνέχισε προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κυβάκια
  • Βάλε το μπολ σε μπεν μαρί (με το νερό μόλις που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να πήξει η κρέμα. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάλε το cake από το φούρνο, ξεφόρμαρε σε σχαρίτσα και άφησε να κρυώσουν τελείως! Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή οδοντικό νήμα) κόψε κάθε cake στη μέση
  • Άπλωσε την κρέμα στο εσωτερικό κάθε φέτας, σκέπασε και φτιάξε ένα πυργάκι σκεπάζοντας με το τελευταίο κομμάτι cake
  • Φτιάξε το γλάσο! Ρίξε το χυμό λεμονιού στη ζάχαζρη ώσπου να πάρεις μια μαλακή, ρευστή υφή
  • Γλάσαρε το πάνω μέρος του γλυκού, αφού αφήσεις το γλάσο να σταθεί 5 λεπτά. Από πάνω πασπάλισε με το ξίσμα λεμονιού

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164