Ποιος θα έλεγε όχι σε μια λαχταριστή λεμονόπιτα. Χωρίς πολύ βούτυρο και λιπαρά, αλλά πλούσιο σε γεύση. Μια μοναδική επιλογή για γλυκό τώρα που κάνει ζέστη. Ετοίμασε τις μπάρες λεμονόπιτας και πάρτες μαζί σου στην παραλία ή στη δουλειά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- ¼ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. baking powder
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτύρωσε ελαφρά ένα ταψάκι 20Χ20cm
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
- Άπλωσε την ζύμη στο ταψάκι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200°) για 15 λεπτά
- Χτύπα στο μίξερ το αυγό, το ασπράδι, μια κ.σ. αλεύρι και ζάχαρη, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Πρόσθεσε επίσης μια κ.σ νερό και το baking powder. Χτύπα όλα τα υλικά σε μέτρια σκάλα για 3 λεπτά.
- Ρίξε το μίγμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήσε για άλλα 20-25 λεπτά.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κόψε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (μπορείς να βγάλεις περίπου 16 κομμάτια)
Tip
Συνόδευσε την λεμονόπιτα με μια μικρή μπάλα παγωτο βανίλια με χαμηλά λιπαρά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ