Συνδύασε λωτούς και τυρί κρέμα για να φτιάξεις ένα γρήγορο γλυκάκι φούρνου που δεν θέλει κόπο και χρόνο, ειδικά όταν βιάζεσαι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ώριμους λωτούς
- Για τη γαρνιτούρα
- 3 κ.σούπας μέλι
- 2 κ.σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
- κρισταλιζέ τζίντζερ (προαιρετικά)
- Για το μίγμα του μασκαρπόνε
- 270 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το γκριλ του φούρνου και βάλε τη σχάρα περίπου δύο θέσεις πιο κάτω από το γκριλ.
- Κόψε κάθε λωτό στη μέση. Οριζόντια.
- Βάλε τα μισά των λωτών με την κομμένη πλευρά να κοιτάει πάνω σε πυρέξ και περίχυσέ τα με το μέλι.
- Ψήσε μέχρι να τους δεις να ροδίζουν από πάνω και να καραμελώνουν, περίπου 6-8 λεπτά.
- Όσο οι λωτοί ψήνονται χτύπα το τυρί, τη βανίλια και μία κουταλιά σούπας χυμό σε μέτριο μπολ.
- Βγάλε τους λωτούς από το φούρνο και αμέσως περίχυσε με το υπόλοιπο λεμόνι.
- Βάλε πάνω από κάθε μισό λωτό από μια μεγάλη κουταλιά τυρί και πασπάλισε με τζίντζερ ή και με μαύρη ζάχαρη αν θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ