Τα μακαρόν είναι ένα μοναδικό επιδόρπιο για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ. Ετοίμασέ τα εύκολα και γρήγορα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ασπράδια αυγών
- Xυμό λεμονιού
- 225 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
- Για την κρέμα Φουντουκιού: 250 γρ. Μασκαρπόνε
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Mαύρο ρούμι
- 2 κ.σ. καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα
- Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 150 C.
- Για τα μακαρόν, χτύπα στο μίξερ τα ασπράδια αυγών, με λίγο λεμόνι και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να πάρουν τη μορφή μαρέγκας
- Πρόσθεσε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να γίνει λεία και γυαλιστερή
- Ρίξε στο μείγμα το κορν φλάουρ και τα αμύγδαλα και φτιάξε μικρά κυκλάκια. Περίπου 16 και στρώσε τα σε ένα ταψί
- Βάλε τα στο φούρνο για 20 λεπτά, και άφησε να κρυώσουν καλά
- Ανακάτεψε το μασκαρπόνε με την κρέμα και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη. Συμπλήρωσε με το ρούμι και τα φουντούκια
- Φτιάξε το sandwich με τα μακαρόν
- Για να κάνεις πολύχρωμα μακαρόν ρίξε μερικές σταγόνες ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα και την γέμιση αντίστοιχα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ