Είναι αφράτα, ντελικάτα και ό, τι πρέπει για να συνοδεύσεις τον καφέ σου το πρωί! Μικρέ μπουκίτσες μυρωδάτα κεκάκια με υπέροχη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 βανίλιες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Φορμάκια για μαντλέν (αν δεν έχεις μπορείς να τα κάνεις σε φορμάκια μάφιν)
- Αλεύρι
- ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγεις τα γρομπαλάκια. Συμπλήρωσε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμήλωσε την ταχύτητα και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη
- Συνέχισε το χτύπημα ώσπου να πάρεις ένα ομοίμορφο μείγμα. Εξακολούθησε το μίξερ σε πιο δυνατή ταχήτυτα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Βάλε για μερικά δευτερόλεπτα το βιτάμ που έμεινε σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και άλειψε τα φορμάκια
- Αλεύρωσε κάθε φορμάκι και τίναξε το extra αλεύρι
- Γέμισε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήσε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC
- Αν δεν έχεις φόρμες μαντέλν και βάλεις τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα. 5 λεπτάκια ακόμη
- Άφησε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφόρμαρε
Tip
Τι φταίει και το muffin ή η μαντέλν σου είναι στεγνά; Κάνε κλίκ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ