Λαχταριστές και εύκολες μαρέγκες με γεύση peanut
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. και 2 κ. σούπας ανάλατα φιστίκια
- τα ασπράδια από δύο μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ. γλυκού αλάτι
- ½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμού.
- Ρίξε τα φιστίκια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα ελάχιστα ώστε να σπάσουν, αλλά να μην θρυμματιστούν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε λίγο νερό και βάλε να ξεκινήσει ο βρασμός σε μεσαία φωτιά.
- Στο μπολ του μίξερ ρίξε τα ασπράδια των αυγών, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και τοποθέτησέ το πάνω από το κατσαρολάκι με το νερό που βράζει, χωρίς να αγγίζει το νερό.
- Χτύπα το μείγμα συνεχόμενα για πέντε λεπτά μέχρι να ζεσταθούν τα αυγά.
- Μετάφερε το μπολ στο μίξερ και χτύπα το μείγμα σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να “δέσει” και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Συνέχισε να χτυπάς για πέντε λεπτά μέχρι η μαρέγκα να γίνει λαμπερή και κατάλευκη, με κολλώδη υφή.
- Πρόσθεσε στη μαρέγκα τα μισά φιστίκια και ανακάτεψε απαλά με μια κουτάλα και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα υπόλοιπα.
- Στρώσε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε μία- μία κουταλιά από τη μαρέγκα, χωρίς να αγγίζονται μεταξύ τους.
- Βάλε τις μαρέγκες να ψηθούν, κρατώντας την πόρτα του φούρνου ανοιχτή με το χερούλι μιας ξύλινης σπάτουλας.
- Ψήσε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι οι μαρέγκες να “σκάσουν” ελαφρώς στην επιφάνεια.
- Μετάφερε τα γλυκά σε μια σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ