Γιατί μια σπιτική μαρμελάδα θα σε βοηθήσει να παίρνεις το απολαυστικό πρωινό σου στο σπίτι, να ετοιμάσεις διάφορα άλλα γλυκά – όπως κορμό – αλλά και να σερβίρεις μαζί με το γιαουρτάκι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αχλάδια ώριμα
- 1 κιλό πράσινα μήλα ώριμα
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 ξύλα κανέλα
- Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα φρούτα, καθάρισε τα φρούτα και κόψε σε μικρά κυβάκια
- Βάλε τα φρούτα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό που ήδη βράζει για 10 λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά
- Αφαίρεσε την κανέλα και στίψε τον χυμό λεμονιού, μαζί με λίγο ξύσμα
- Βράσε όσο χρειαστεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα
- Αποθήκευσε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια
Tip
Μην πετάξεις τις φλούδες των μήλων! Θα σου χρησιμεύσουν στην κουζίνα... Kάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ