Μαρμελάδα κάστανο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καθώς αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους προετοίμασε τα βάζα σου για την πιο βελούδινη μαρμελάδα!

Συστατικά

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι ρούμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό και το αλάτι και βράσε σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν τρυπιούνται με πιρούνι βγάλε από τη φωτιά και καθάρισέ τα ζεστά.
  • Πέρασέ τα στη μηχανή του πουρέ.
  • Μέτρησε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ.
  • Βάλε ζάχαρη και πουρέ μαζί με 2 ποτήρια νερό στη φωτιά και βράσε περίπου μισή ώρα.
  • Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσεις ρίξε το ρούμι και ανακάτεψε.
  • Άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει και βάλ’την σε αποστειρωμένα βάζα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164