Καθώς αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους προετοίμασε τα βάζα σου για την πιο βελούδινη μαρμελάδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ζάχαρη
- 1 ποτηράκι ρούμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό και το αλάτι και βράσε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν τρυπιούνται με πιρούνι βγάλε από τη φωτιά και καθάρισέ τα ζεστά.
- Πέρασέ τα στη μηχανή του πουρέ.
- Μέτρησε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ.
- Βάλε ζάχαρη και πουρέ μαζί με 2 ποτήρια νερό στη φωτιά και βράσε περίπου μισή ώρα.
- Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσεις ρίξε το ρούμι και ανακάτεψε.
- Άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει και βάλ’την σε αποστειρωμένα βάζα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ