Μιοα μαρμελάδα από ολόφρεσκα πορτοκάλια για να μην φύγεις ποτέ ξανά από το σπίτι χωρίς να πάρεις πρωινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό πορτοκάλια
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 2 λίτρα νερό
- 2 κιλά ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα πορτοκάλια και στίψε το χυμό τους. Βάλε το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα
- Δέσε σε ένα τουλπάνι τον πολτό από τα πορτοκάλια και πρόσθεσε δεμένο στην κατσαρόλα
- Συμπλήρωσε και το νερό στην κατσαρόλα
- Ξύσε ελαφρά μερικές από τις φλούδες πορτοκαλιού και κόψε σε μικρά κομματάκια. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα
- Βράσε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μία ώρα
- Αφαίρεσε το τουλπάνι και πρόσθεσε τη ζάχαρη
- Βράσε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά να δέσει
- Όταν έχει μελώσει κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει
- Ετοίμασε γυάλινα βάζα που κλείνουν καλά. Αποστείρωσέ τα σε βραστό νερό και γέμισέ τα με την μαρμελάδα
- Διατήρησε τη μαρμελάδα σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο
Tip
Βρήκαμε το μυστικό για να κάνεις τη σπιτική μαρμελάδα πιο σφιχτή. Και να αντέχει στο χρόνο... κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ