Είναι το γαλλικό γλυκάκι που θα βρεις παντού τέτοια επιοχή στα γαλλικά σπίτια. Είναι η βάση για πιο… σύνθετα γλυκά! Τα μαρόν γλασέ είναι σαν… υγιεινά σοκολατάκια με υπέροχη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 βανίλιες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μπόλικο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βάλε τα κάστανα να βράσουν
- Άφησε περίπου 10 λεπτά αφού έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό και στράγγξε
- Καθάρισε τα κάστανα και με μαι καθαρή πετσέτα τρίψε τα καστανάκια να φύγει και η εσωτερική λεπτή φλούδα τους
- Βάλε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και συμπλήρωσε τη βανίλια. Ανακάτευε κατά διαστήματα
- Πρόσθεσε τα κάστανα στην ζάχαρη που βράζει και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πάρει όλο το μείγμα άλλη μια βράση
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα κάστανα να πιουν το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα για τουλάχιστον 12 ώρες
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC και στρώσε τα καραμελωμένα κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί
- Βάλε τα κάστανα στο φούρνο και κλείσε τη θερμοκρασία, αφήνοντας τα κάστανα να στεγνώσουν για 1 ώρα περίπου
Tip
Φλιτζάνι: Μονάδα μέτρησης για χιλιάδες συνταγές! Πώς να το χρησιμοποιήσεις. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ