Σου αρέσουν τα μικρά αφράτα αμερικάνικα γλυκάκια; Δες πως θα τα ετοιμάσεις για να καθήσεις γύρω από τη φωτιά για γλυκιές νύχτες με φίλους!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 πάκετα ζελατίνη χωρίς άρωμα
- 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
- 360 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι corn syrop (θα το βρεις σε μεγάλα super market)
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 του φλιτζανιού άνθος αραβοσίτου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζελατίνη στο μπολ του μίκερ και άφησε να σταθεί με το 1/2 φλιτζάνι νερό
- Σε ένα μικρό σκεύος ανακάτεψε το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη, το corn syrop και το αλάτι
- Άφησε σε μέτρια φωτιά και σκέπασε για 3-4 λεπτά
- Βγάλε το καπάκι και συνέχισε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά ακόμη περίπου
- Άνοιξε το μίξερ στην πρώτη σκάλα και πρόσθεσε όσο γυρίζει το σιρόπι της ζάχαρης στην ζελατίνη
- Αφού προσθέσεις όλο το σιρόπι δυνάμωσε την ισχύ και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να πήξει καλά το μείγμα σου για περίπου ένα τέταρτο
- Πρόσθεσε και τη βανίλια λίγο πριν σταματήσεις το μίξερ
- Στο μεταξύ ετοίμασε τα ταψάκια που θα ψήσεις τα marshmallows
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη με το άνθος αραβοσίτου
- Λάδωσε ελαφρά (με σπρέι) ένα ταψάκι και ρίξε τη μισή ποσότητα από το μείγμα της ζάχαρης άχνης να πάρει παντού
- Γύρισε το μέιγμα σου στο ταψί με μια σπάτουλα (ελαφρά λαδωμένη για να μην κολλάει) και άπλωσε καλά στο ταψί
- Πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και άφησε τα marshmallows να σταθούν για τουλάχιστον 4 ώρες
- Τώρα μπορείς να τα κόψεις με ένα μαχαίρι σε κυβάκια ή ακόμη και με κουπάτ σε ότι σχήμα σου αρέσει. Θα σε βοηθήσει και η ρόδα κοπής της πίτσας σε αυτό
- Αφού κόψεις τα κομμάτια μπορείς να πασαπλίσεις με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη και άνθος αραβοσίτου για να είναι ομοιόμορφα
- Συντηρούνται για τουλάχιστον 3 εβδομάδες σε δοχείο που κλείνει καλά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ