Λαχταριστή “υγρή” σοκολατόπιτα με άρωμα βανίλιας και κρέμα σοκολάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. αλεύρι γοχ
- 1/4 cup + 2 κ. σούπας σκόνη κακάο
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/4 κ. γλυκού αλάρι
- 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. βραστό νερό
- 230 gr σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα σε χαμηλή θέση.
- Άλειψε με λίγο λάδι τον πάτο και τις άκρες ενός ταψιού με διάμετρο 22 cm και άπλωσε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια μέχρι να ενωθούν.
- Ρίξε το μείγμα αλευριού στο μεγάλο μπολ με τα υγρά και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν.
- Ρίξε και το βραστό νερό στο μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
- Μετάφερε την ζύμη στο ταψί και ψήσε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από την ψημένη ζύμη.
- Άφησε το ταψί για 10 λεπτά σε μία σχάρα και έπειτα πέρασε ένα μαχαίρι περιμετρικά της σοκολατόπιτας για να την ξεφορμάρεις.
- Άφησε την σοκολατόπιτα πάνω στην σχάρα να κρυώσει εντελώς.
- Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να κοχλάσει και ρίξ’ την σε ένα μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η κρέμα λεία.
- Μόλις κρυώσει η πίτα περίχυσέ την με την ζεστή κρέμα σοκολάτας, άπλωσέ την από πάνω και άφησέ την να “σταθεί” για περίπου μία ώρα πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ