Μαστιχωτή σοκολατόπιτα αρωματισμένη με βανίλια

1 ώρα 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή “υγρή” σοκολατόπιτα με άρωμα βανίλιας και κρέμα σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/4 cup + 2 κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/4 κ. γλυκού αλάρι
  • 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. βραστό νερό
  • 230 gr σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα σε χαμηλή θέση.
  • Άλειψε με λίγο λάδι τον πάτο και τις άκρες ενός ταψιού με διάμετρο 22 cm και άπλωσε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξε το μείγμα αλευριού στο μεγάλο μπολ με τα υγρά και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Ρίξε και το βραστό νερό στο μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Μετάφερε την ζύμη στο ταψί και ψήσε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από την ψημένη ζύμη.
  • Άφησε το ταψί για 10 λεπτά σε μία σχάρα και έπειτα πέρασε ένα μαχαίρι περιμετρικά της σοκολατόπιτας για να την ξεφορμάρεις.
  • Άφησε την σοκολατόπιτα πάνω στην σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  • Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να κοχλάσει και ρίξ’ την σε ένα μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η κρέμα λεία.
  • Μόλις κρυώσει η πίτα περίχυσέ την με την ζεστή κρέμα σοκολάτας, άπλωσέ την από πάνω και άφησέ την να “σταθεί” για περίπου μία ώρα πριν σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164