Η γεύση είναι η ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι οι θερμίδες, αφού μειώθηκαν κατά πολύ.
Θερμίδες: 100/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120γρ. ελαιόλαδο
- 120γρ. σπορέλαιο
- 25γρ. κονιάκ
- 80γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 2κ. γλυκού σόδα
- 1κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2κ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1κ. γλυκού κανέλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 450γρ. αλεύρι
- 40γρ. στέβια
- 200γρ. νερό
- 50γρ. αλεσμένο καρύδι
- Λίγο μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη στέβια.
- Άφησέ το να κρυώσει.
- Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και ανακάτεψέ τα.
- Πλάσε τα μελομακάρονα και ζύγισέ τα ένα-ένα, ώστε να είναι 20γρ. το καθένα.
- Ψήσε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου (κρίνουμε με βάση το χρώμα).
- Βούτηξε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και πρόσθεσε το καρύδι.
- Βάλε λίγο μέλι από πάνω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ