Ξέφυγε από τα συνηθισμένα και φτιάξε αυτό το μιλφέιγ εξπρές με Μακεδονικό Χαλβά, έτοιμο σε ελάχιστη ώρα και με απλά υλικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με αμύγδαλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια λικέρ Τία Μαρία
- 350 γρ. φύλλο σφολιάτα (κατεψυγμένο 32 Χ 42 εκ.)
- Λιωμένο βούτυρο για τη λαμαρίνα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπάγωσε το φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαβμούς.
- Μ’ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες φάρδους 10.5 εκ. περίπου και μήκους 42 εκ.
- Άλειψε με βούτυρο μία λαμαρίνα, τοποθετήστε τις λωρίδες μέσα και μ’ ένα πηρούνι τσίμπησέ τες.
- Κάνε τα τσιμπήματα προς το κέντρο του φύλλου για να μην “τραυματίσεις” τις άκρες του.
- Ψήσε τη σφολιάτα 10-12 λεπτά.
- Λιώσε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ.
- Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
- Μ’ ένα πηρούνι ανακάτεψε τον χαλβά με τη σαντιγύ και το λικέρ.
- Άφησε τη σφολιάτα να κρυώσει και άλειψε το ένα φύλλο με την κρέμα χαλβά που έχεις ετοιμάσει.
- Σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και άλειψε ξανά με κρέμα χαλβά.
- Τρίψε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και σκέπασε με τα τρίμματα το μιλφέϊγ
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και Μακεδονικό Χαλβά κακάο αν είσαι φαν της σοκολάτας για ένα ακόμη πιο διαφορετικό μιλφέιγ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ