Μιλφέιγ εξπρές με Μακεδονικό Χαλβά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ξέφυγε από τα συνηθισμένα και φτιάξε αυτό το μιλφέιγ εξπρές με Μακεδονικό Χαλβά, έτοιμο σε ελάχιστη ώρα και με απλά υλικά!

Συστατικά

  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με αμύγδαλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια λικέρ Τία Μαρία
  • 350 γρ. φύλλο σφολιάτα (κατεψυγμένο 32 Χ 42 εκ.)
  • Λιωμένο βούτυρο για τη λαμαρίνα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπάγωσε το φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαβμούς.
  • Μ’ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες φάρδους 10.5 εκ. περίπου και μήκους 42 εκ.
  • Άλειψε με βούτυρο μία λαμαρίνα, τοποθετήστε τις λωρίδες μέσα και μ’ ένα πηρούνι τσίμπησέ τες.
  • Κάνε τα τσιμπήματα προς το κέντρο του φύλλου για να μην “τραυματίσεις” τις άκρες του.
  • Ψήσε τη σφολιάτα 10-12 λεπτά.
  • Λιώσε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ.
  • Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
  • Μ’ ένα πηρούνι ανακάτεψε τον χαλβά με τη σαντιγύ και το λικέρ.
  • Άφησε τη σφολιάτα να κρυώσει και άλειψε το ένα φύλλο με την κρέμα χαλβά που έχεις ετοιμάσει.
  • Σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και άλειψε ξανά με κρέμα χαλβά.
  • Τρίψε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και σκέπασε με τα τρίμματα το μιλφέϊγ
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη. 

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και Μακεδονικό Χαλβά κακάο αν είσαι φαν της σοκολάτας για ένα ακόμη πιο διαφορετικό μιλφέιγ!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164