Μπορεί η λαχταριστή μηλόπιτα να γίνει ακόμα πιο λαχταριστή; Ναι αν προσθέσεις σοκολάτα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σούπας κακάο
- 125 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 6 κ.σούπας ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σούπας κρύο νερό
- Για τη γέμιση
- 7 μεσαία μήλα (750 γρ.)
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- 50 γρ. σοκολάτα
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι και το κακάο και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
- Βάλε το αλεύρι στο μίξερ, ρίξε το βούτυρο και χτύπησέ το σε χαμηλή ταχύτητα. (Μπορείς να το κάνεις και με το χέρι)
- Ρίξε τη ζάχαρη και χτύπα για άλλα 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το νερό και χτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βγάλε τη ζύμη από το μίξερ και ζύμωσέ την στο χέρι για να γίνει μια μαλακή μπάλα.
- Χώρισε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, ένα μεγάλο και ένα μικρότερο.
- Τύλιξέ τα με ζελατίνη και βάλ’ τα στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
- Βγάλε το μεγάλο κομμάτι της ζύμης και ζύμωσέ το ξανά ελαφρά.
- Άνοιξέ το σε φύλλο που θα στρώσεις σε ένα στρογγυλό ταψί
- Βάλε το ταψί με τη ζύμη στο ψυγείο και ετοίμασε τα μήλα.
- Κόψε τα σε κύβους.
- Λιώσε σε μέτρια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίξε τα μισά μήλα με την κανέλα και 2-3 κουταλάκια ζάχαρη.
- Ανακάτεψε τη γέμιση και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Ρίξε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακάτεψε να λιώσει.
- Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα μήλα και ανακάτεψε.
- Βγάλε από τη φωτιά και άφησε 5-10 λεπτά να κρυώσει.
- Βγάλε το ταψί με την ζύμη απ’ το ψυγείο και τρύπησέ την σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την.
- Άνοιξε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο.
- Σκέπασε τη μηλόπιτα και τρύπα και το πάνω φύλλο με ένα πιρούνι.
- Πασπάλισε με λίγη ζάχαρη και βάλε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.
Tip
Μπορείς αντί για ένα ενιαίο πάνω φύλλο να κόψεις τη ζύμη σου σε μικρά σχέδια και να στολίσεις το πάνω μέρος της μηλόπιτας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ