Μηλόπιτα σε studel με χαλβά και συνοδευτικό ρόφημα μήλου/κανέλας! Μια εντυπωσιακή συνταγή που είδαμε και αγαπήσαμε στην εκπομπή Σεφ στον Αέρα. Ένα γλυκό πιάτο από τον Σεφ Θανάση Ρούσσο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μήλα
- 500 γρ χαλβά
- Φύλλο σφολιάτας
- 40 γρ μέλι
- 2 κ.σ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)
- Κανέλα σκόνη
- Γαρύφαλλο σκόνη
- 1 αβγό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τις φλούδες δεν τις πετάμε, τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι, μαζί με τα κουκούτσια και φτιάχνουμε ένα ρόφημα
- Γεμίζουμε με νερό το μπρίκι, ίσα ίσα να καλυφθούν τα φρούτα και το βάζουμε στο μάτι να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν βράσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι μια κουταλίτσα μέλι και ένα ξυλάκι κανέλλας.
- Γεμίζουμε με το “μηλοζουμί”. Όσο κρυώνει, σκουραίνει το χρώμα του και παίρνει πιο έντονη γεύση κανέλλας.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε το στρούντελ. Κόβουμε τις φέτες μήλου σε κυβάκια. Θρυμματίζουμε τον χαλβά.
- Για να βγει η σφολιάτα αφράτη και να φουσκώσει ωραία την χρησιμοποιούμε κρύα, μόλις την βγάλουμε δηλαδή από το ψυγείο.
- Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια καθαρή πετσέτα, για να τυλίγεται πιο εύκολα. Βάζουμε πάνω το μήλο, τον χαλβά και τις σταφίδες.
- Προσθέτουμε τα αρώματα που θέλει το γλυκό, κανέλλα και γαρίφαλο και περιχύνουμε με μέλι. Αλείφουμε με λίγο αβγό τις άκρες τις σφολιάτας. Διπλώνουμε σε ρολό.
- Αλείφουμε με αυγό και το εξωτερικό της σφολιάτας.
- Τις κάνουμε χαραματιές, όπως στην φραντζόλα του ψωμιού. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ο χαλβάς γίνει σαν κρέμα και αρχίσει να βγαίνει από τις τρυπούλες.
- Το στρούντελ τρώγεται ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη, μαζί με ένα ποτήρι ρόφημα μήλου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ