Mini Cheesecake με άρωμα λεβάντα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανά, γευστικά και αρωματισμένα με μοναδικό άρωμα λεβάντα!

Συστατικά

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • To ασπράδι από 1 αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • Για την κρέμα: 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1½ κ.σ. φύλλα τσάι Earl Grey με άρωμα λεβάντας
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη λεβάντα
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Φρέκα λουλουδάκια λεβάντας για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε καλάτα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακάτεψε και τη ζάχαρη μαζί κρατώντας 1 κ.σ. στην άκρη
  • Λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσέ το στο μπικσότο. Ανάμειξε πολύ καλά να νοτίσει όλο το μπισκότο
  • Χτύπησε το ασπράδι αυγού με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ενσωμάτωσε το ασπράδι στο μπισκότο απαλά
  • Πίεσε το μπισκότο σε φορμάκια για cupcake, φροντίζοντας να καλύψεις και τα πλαϊνά. Βάλε στο φούρνο στους 180oC να ψηθούν και να πάρουν χρώμα οι βάσεις
  • Στο μεταξύ βάλε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τα φύλλα τσαγιού και τη λεβάντα. Σκέπασε και άφησε την κρέμα να σταθεί για 5 λεπτά. Στράγγιξε και πέταξε το τσάι και τα φυλλαράκια. Άφησε την κρέμα να κρυώσει για μία ώρα
  • Σε μέτριο μπολ χτύπησε την κρέμα το τυρί με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά, ανακατεύοντας και πάλι καλά
  • Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και συνέχισε το χτύπημα να γίνει ένα μείγμα αφράτο και ομοιόμορφο
  • Μοίρασε την κρέμα στη βάση από μπισκότο αφού κρυώσει λίγο. Βάλε το ταψάκι με τα cupcake σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό ως τη μέση  (να μην ξεπερνά το μέσο του ταψιού με τα φορμάκια)
  • Ψήσε για 25 περίπου λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Άφησε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως και βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Ξεφόρμαρε και γάρνιρε με τα λουλουδάκια λεβάντας

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164