Μπουκιά και απόλαυση είναι αυτά τα ανοιξιάτικα εκλεράκια που μπορούν να σερβιριστούν στο πασχαλινό σου τραπέζι-και όχι μόνο!-μαζί με τον καφέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζ. γάλα
- 1/4 φλιτζ. νερό
- 110 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
- μισό κουταλάκι αλάτι
- μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- Για την κρέμα
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- μια βανίλια
- 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
- Για το σερβίρισμα
- μαρμελάδα φράουλα
- άχνη για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τη γέμιση κρέμας: χτύπα στο μίξερ τα υλικά να ανακατευτούν και βάλε στο ψυγείο για μια ώρα. Βγάλε και χτύπα την να αφρατέψει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
- Σε μέτρια κατσαρόλα και μέτρι φωτιά βάλε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και τα αλάτι να βράσουν.
- Μόλις πάρουν βράση, βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το αλεύρι.
- Ξαναβάλε στη φωτιά και ανακάτευε το μίγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, περίπου 4 λεπτά.
- Βάλε το μίγμα στο μπολ του μίξερ με το εργαλείο για ζύμωμα και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να κρυώσει, περίπου 1 λεπτό.
- Καθώς το μίξερ δουλεύει, ρίξε ένα ένα τα αυγά.
- Βάλε τη ζύμη σε κορνέ με άνοιγμα περίπου 1,5 εκατοστού.
- Σχημάτισε 20 εκλεράκια σε κάθε λαμαρίνα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε μέχρι να φουσκώσουν τα εκλέρ και να ροδίσουν, περίπου για 20-25 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Κόψε τα εκλέρ κατά μήκος στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Βάλε την κρέμα σε κορνέ και άπλωσέ την στα κάτω μέρη των εκλέρ.
- Άπλωσε λίγη μαρμελάδα και κλείσε τα εκλέρ.
- Πασπάλισε με άχνη.
Tip
Αντί για μαρμελάδα μπορείς να βάλεις ψιλοκομμένες φράουλες ή φρούτα του δάσους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ