Mini εκλέρ με κρέμα και μαρμελάδα

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπουκιά και απόλαυση είναι αυτά τα ανοιξιάτικα εκλεράκια που μπορούν να σερβιριστούν στο πασχαλινό σου τραπέζι-και όχι μόνο!-μαζί με τον καφέ!

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1/4 φλιτζ. νερό
  • 110 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Για την κρέμα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • μια βανίλια
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • Για το σερβίρισμα
  • μαρμελάδα φράουλα
  • άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τη γέμιση κρέμας: χτύπα στο μίξερ τα υλικά να ανακατευτούν και βάλε στο ψυγείο για μια ώρα. Βγάλε και χτύπα την να αφρατέψει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα και μέτρι φωτιά βάλε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και τα αλάτι να βράσουν.
  • Μόλις πάρουν βράση, βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το αλεύρι.
  • Ξαναβάλε στη φωτιά και ανακάτευε το μίγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, περίπου 4 λεπτά.
  • Βάλε το μίγμα στο μπολ του μίξερ με το εργαλείο για ζύμωμα και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να κρυώσει, περίπου 1 λεπτό.
  • Καθώς το μίξερ δουλεύει, ρίξε ένα ένα τα αυγά.
  • Βάλε τη ζύμη σε κορνέ με άνοιγμα περίπου 1,5 εκατοστού.
  • Σχημάτισε 20 εκλεράκια σε κάθε λαμαρίνα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήσε μέχρι να φουσκώσουν τα εκλέρ και να ροδίσουν, περίπου για 20-25 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Κόψε τα εκλέρ κατά μήκος στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Βάλε την κρέμα σε κορνέ και άπλωσέ την στα κάτω μέρη των εκλέρ.
  • Άπλωσε λίγη μαρμελάδα και κλείσε τα εκλέρ.
  • Πασπάλισε με άχνη.

Tip

Αντί για μαρμελάδα μπορείς να βάλεις ψιλοκομμένες φράουλες ή φρούτα του δάσους.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164