Αυτό το γλυκό θέλει και… παρέα! Απόλαυσέ το χωρίς ενοχές και παραδώσου στη μαρμελάδα φράουλα που ρέει σαν λάβα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας ζάχαρη
- 4 κ.σούπας βούτυρο
- μισό φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
- 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό φλιτζάνι άχνη
- μισό κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
- μισή κ.σούπας υγρή βανίλια
- 1 αυγό+ έναν κρόκο
- 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βουτύρωσε γενναία 4 φορμάκια για μάφιν και πασπάλισέ τα με τη μία κουταλιά ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαινά.
- Βάλε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει ελαφρά.
- Ανακάτεψε το αλεύρι, την άχνη, τον καφέ, το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο και την βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα μίγμα κρεμώδες.
- Ανακάτεψε λίγη λίγη μέσα στο μίγμα τη σοκολάτα.
- Μοίρασε το μίγμα στα φορμάκια.
- Βάλε από 1 κ.σούπας μαρμελάδα στο κέντρο κάθε κέικ. Αν χρειαστεί πίεσε απαλά τη μαρμελάδα να πάει προς τα μέσα ώστε να μη φαίνεται.
- Ψήσε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια από πάνω.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε να σταθούν για 5 λεπτά.
- Προσεκτικά ξεκόλλησε κάθε κεκάκι από τα πλάγια του σκεύους με ένα κοφτερό μαχαίρι και αναποδογύρισέ τα σε πιάτο.
- Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και σέρβιρε!
Tip
Το κάθε κεκάκι σου θα πρέπει να είναι τραγανό απ' έξω και ρευστό μέσα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ