Μωσαϊκό (κορμός) σοκολάτας με κουραμπιέδες

1 ώρα 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το αγαπημένο γλυκό με κακάο και τραγανούς κουραμπιέδες

Συστατικά

  • 250 gr βούτυρο
  • 100 gr ζάχαρη άχνη
  • 40 gr κονιάκ
  • 50 gr + έξτρα για το σερβίρισμα σκόνη κακάο
  • 300 gr κουραμπιέδες
  • 100 gr αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αφαίρεσε από την εστία.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το κονιάκ και ανακάτεψε καλά.
  • Θρυμμάτισε με τα χέρια σου τους κουραμπιέδες και ανακάτεψέ τους με τα αμύγδαλα.
  • Πρόσθεσέ τα στο μείγμα του κακάο και ανακάτεψε καλά.
  • Άφησε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να σταθεροποιηθεί.
  • Άνοιξε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίξε το μείγμα στο χαρτί σχηματίζοντας ένα νοητό ορθογώνιο και τύλιξέ το σαν ρολό για να σχηματίσεις τον κορμό.
  • Άφησέ το στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Κόψε σε φέτες και σέρβιρε με έξτρα κακάο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164