Βελούδινη κρέμα κακάο με γεύση ροδιού και άρωμα δυόσμου. Ένα εποδόρπιο για να εκμεταλλευτείς το απολαυστικό ρόδι που είναι σκέτη “τρέλα” αυτή την εποχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ρόδι ολόκληρο
- Τα σποράκια από μισό ρόδι
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- 7γρ. άγλυκη ζελατίνη σε σκόνη ή 1 ½ φύλλο ζελατίνης
- ¼ του φλιτζανιού βραστό νερό
- ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το ρόδι στη μέση και στύψε σε λεμονοστύφτη όπως θα έκανες με ένα πορτοκάλι. Πέρασε το χυμό από σήτα. Ένα μεγάλο ρόδι θα σου δώσει ½ φλιτζάνι χυμό
- Βάλε το κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίξε μέσα τη ζελατίνη. Στο μεταξύ βάλε το ¼ του φλιτζανιού νερό να πάρει βράση και γύρισε στο κρύο νερό, ανακατεύοντας να λιώσει τελείως η ζελατίνη
- Ανάμειξε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με το κακάο. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπησε στο δυνατό να πάρεις ένα αφράτο σφιχτό μείγμα. Πρόσθεσε τη ζελατίνη, 5 κ.σ. από το χυμό ρόδι και ανάμειξε καλά να γίνουν ένα.
- Πάρε τέσσερα ψηλά γυάλινα ποτήρια. Ρίξε μερικούς σπόρους ροδιού στον πάτο και γέμισε τη μους. Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο για μισή ώρα
- Πασπάλισε με λίγα ακόμη σποράκια ροδιού. Γάρνιρε με δυο φυλλαράκια δυόσμο και σέρβιρε
Tip
Η ζελατίνη χρειάζεται να μαλακώσει σε κρύο νερό, πριν τη βάλεις στη συνταγή σου! Μια συμβουλή που μπορείς να την κρατήσεις για κάθε γλυκό που τη χρησιμοποιεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ