Αρωματικό, τραγανό, νόστιμο και εύκολο. Και όλη του η νοστιμιά κρύβεται στον μούστο που τους δίνει όγκο, γεύση και άρωμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 λίτρο μούστο καθαρισμένο (δες πως θα τον ετοιμάσεις εδώ)
- 1/4 του λίτρου ελαιόλαδο
- 1/4 του λίτρου ηλιέλαιο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 k.g. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον μούστο μαζί με το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο
- Στο μεταξύ πρόσθεσε τη σόδα στο κονιάκ σε ένα μπολάκι και χτύπησε με ένα πηρούνι να ενωθούν
- Σε άλλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι μαζί με τον baking powder. Πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
- Πλάσε στρογγυλά κουλουράκια και στρώσε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα
- Ψήσε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170oC για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά
Tip
Πώς θα ετοιμάσεις το μούστο για τα γλυκά σου... Kάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ