Λαχταριστές μπάρες δημητριακών με ινδική καρύδα και μαύρη σοκολάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλ. νιφάδες καλαμποκιού
- 2 φλ. νιφάδες ρυζιού
- 1 φλ. βρώμη
- 1½ φλ. μείγμα ξηρών καρπών, ινδικής καρύδας και μαύρης σοκολάτας
- ⅓ φλ. μαύρη ζάχαρη
- ⅓ φλ. μέλι
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- ⅓ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε με λίγο βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 30×20.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις νιφάδες βρώμης, καλαμποκιού και ρυζιού μαζί με το μείγμα ξηρών καρπων και ινδικής καρύδας.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και μόλις ξεκινήσουν να κοχλάζουν, αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά.
- Πρόσθεσε στην καραμέλα το βούτυρο αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα δημητριακά.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μόλις κρυώσει πρόσθεσε και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και πίεσέ το μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα ξεφόρμαρέ το και κόψ’ το σε μπάρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ