Λαχταριστή καλοκαιρινή κερασόπιτα κομμένη σε μπάρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- βούτυρο για το ταψί
- 1 ¼ kg κεράσια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας corn flour
- 3 φλ. αλεύρι γοχ
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγού
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 225 gr βούτυρο σε κύβους
- 1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί 22×30 με βούτυρο (για το ταψί).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τα κεράσια με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το corn flour και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Στο μίξερ χτύπησε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Πρόσθεσε τους κρόκους, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το βούτυρο σε κύβους.
- Χτύπησε τα υλικά για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μετάφερε τα 2/3 της μαλακής ζύμης στο ταψί και πίεσέ τη να απλωθεί.
- Άπλωσε από πάνω το μείγμα με τα κεράσια και πλάσε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαλάκια μιας κουταλιάς και τοποθέτησέ τα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, αφήνοντας κάποια κενά.
- Άλειψε τα ζυμαράκια με το λιωμένο βούτυρο και πασπάλισε με την ακατέργαστη ζάχαρη.
- Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό και μόλις κρυώσει εντελώς κόψε σε 12 μπάρες και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ