Μικρά, γλυκά καρέ για μια ώρα ανάγκης, για σνακ, για πρωινό, για κάθε στιγμή αδυναμίας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγο λάδι για το ταψί ή μαγειρικό σπρέι
- 6 φλιτζ. κορνφλέικς απλά
- μισό φλιτζ. μέλι
- 1/4 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- μισό φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και προθέρμανέ τον στους 180 βαθμούς.
- Άπλωσε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φροντίζοντας να περισσεύει και από τις δύο πλευρές και ψέκασέ την ή άλειψέ την με λάδι.
- Βάλε τα κορνφλέικς στο μούλτι και χτύπα τα χωρίς να τα λιώσεις πολύ (περίπου 5 φορές από 1 δευτερόλεπτο).
- Βάλε τα σε μεγάλο μπολ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας να ενωθούν και να γίνουν παχύρευστα.
- Χύσε το μίγμα μέσα στα κορνφλέικς και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ανακατευούν καλά.
- Άπλωσε το μίγμα στο ταψί με τη σπάτουλα να γίνει μια στρώση.
- Ψήσε ελαφρά για 10-12 λεπτά και άσε να κρυώσει έξω από το φούρνο βγάζοντας μαζί με τη λαδόκολλα από το ταψί πάνω σε σχάρα.
- Βάλε τις σταγόνες σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και λιώσε τες για 30 δευτερόλεπτα ή λιώσε τες σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Ρίξε τη σοκολάτα πάνω από τα κορνφλέικς και άπλωσέ την.
- Άφησε να σταθούν για περίπου μία ώρα.
- Κόψε σε 16 τετράγωνα με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Tip
Μπορείς να διατηρήσεις τα κομμάτια για 2 μέρες σε αεροστεγές τάπερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ