Τα πιο χριστουγεννιάτικα μπισκότα με άρωμα βουτύρου και spicy γεύση τζίντζερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. αλεύρι γοχ
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 3⁄4 κ. γλυκού baking soda
- 1⁄4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
- 1 3⁄4 κ. γλυκού σκόνη κανέλας
- 1⁄4 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλου
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 3⁄4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1⁄2 φλ. μελάσα
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, τη baking soda, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και το αυγό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε τη μελάσα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα.
- Σιγά-σιγά άρχισε να προσθέτεις το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
- Χώρισε τη ζύμη στη μέση, κάλυψε κάθε κομμάτι με μεμβράνη και άφησέ τα να φουσκώσουν για τουλάχιστον δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το ένα κομμάτι της ζύμης σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
- Με κουπάτ σε σχήμα gingerbread cookies (ανθρωπάκια) κόψε όλη τη ζύμη και τοποθέτησε τα μπισκότα στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε για επτά με 10 λεπτά και άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά όταν τα βγάλεις από το φούρνο.
- Επανάλαβε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα και διακόσμησέ τα είτε με ζάχαρη άχνη, είτε με γλάσο ή icing.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ