Μπισκότα “καρδιές” με μαρμελάδα

2h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Meryl Streep είναι διάσημη ηθοποιός του Hollywood, ίσως η κορυφαία της γενιάς της. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Oscar στην καριέρα της, ενώ έχει προταθεί 20 φορές, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 3/4 φλ. μέλι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλ. σκόνη αμυγδάλου
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μαρμελάδα
  • άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Πρόσθεσε τη σκόνη αμυγδάλου και τους δύο τύπους αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Χώρισε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη, τύλιξε το καθένα σε πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε μια “αλευρωμένη” επιφάνεια, άνοιξε κάθε κομμάτι της ζύμης σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
  • Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόψε τα μπισκότα σου πάνω στη ζύμη και μετάφερέ τε ένα- ένα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στο κέντρο κάθε μπισκότου κάνε με το δάχτυλό σου ένα μικρό βαθούλωμα και βάλε ένα μικρό κουταλάκι μαρμελάδας.
  • Ψήσε στο φούρνο για 12 με 14 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς στις άκρες και άφησέ τα σε μια σχάρα ώσπου να κρυώσουν τελείως.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164