Τραγανή βάση με επικάλυψη από δροσερό γλάσο ανανά! Ένα μπισκοτάκι, ένα υπέροχο επιδόρπιο!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο
- ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένα μακαντέμια
- ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένος αποξηραμένος ανανάς
- Για το γλάσο ανανά: 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη,
- 1/2 κ.γ. βανίλια
- 3-4 κ.σ.φυσικό χυμό ανανά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε τη ζάχαρη με το αλεύρι και πρόσθεσε το κρύο βούτυρο σε κύβους. -Χτύπα το μίγμα στο μίξερ μέχρι να μοιάζει με μικρά ψίχουλα. Πρόσθεσε τα μακαντέμια και τον ανανά.
- Πλάσε το μίγμα σε μια μπάλα και ζύμωσέ το μέχρι να γίνει λείο.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Χρησιμοποίησε κουπάτ στα σχήματα που θέλεις και κόψε τα μπισκότα. Τη ζύμη που περισσεύει ξαναπλάσε την και επανέλαβε τη διαδικασία.
- Τοποθέτησε τα μπισκότα σου σε ταψάκι με λαδόχαρτο σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών το καθένα. Ψήσε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από κάτω. Βγάλτα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν βάλε το γλάσο σε ψιλό κορνέ και σχεδίασε πάνω στα μπισκότα σου ό,τι βάλει η φαντασία σου!
- Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τη βανίλια και το χυμό και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν σαν σφιχτός χυλός που θα τον βάλεις στο κορνέ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ