Λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα με γέμιση από αλατισμένη σοκολάτα γάλακτος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ + 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- ¾ φλ. ζάχαρη
- ⅓ φλ. σκόνη κακάο
- 3 κ. σούπας γάλα
- 2 φλ. αλεύρι
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού baking powder
- ½ κ. γλυκού baking soda
- ⅔ φλ. καραμέλες γάλακτος
- 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το κακάο και το γάλα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, τοbaking powder και την baking soda.
- Ρίξε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακάτεψε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
- Πλάσε τη ζύμη σε μικρά μπαλκάκια, τοποθέτησέ τα στο ταψί και με τον αντίχειρα πίεσε την επιφάνειά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας “κρατήρας”
- Ψήσε για περίπου εννιά λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο, με προσοχή να μην καείς πίεσε ελαφρώς ξανά τα βαθουλώματα και άφησε να κρυώσουν εντελώς.
- Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ρίξε τις καραμέλες βουτύρου και την κρέμα γάλακτος και βάλ’ το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.
- Ανακάτεψε το μείγμα και ξαναβάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λείο.
- Μοίρασε την καραμέλα στα βαθουλώματα των μπισκότων, πασπάλισέ τα με το χοντρό αλάτι και σέρβιρε όταν κρυώσουν ελαφρώς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ