Μπισκότα βουτύρου για τσάι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι απλά, με τέλεια, βουτυρένια γεύση και ιδανικά για απογευματινό τσάι ή και για λεμονάδα.

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
  • 3,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • μισό κ.γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπα το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Ρίξε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα τη φορά χτυπώντας να ανακατευούν καλά.
  • Ρίξε τη βανίλια και χτύπα λίγο ακόμη.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
  • Ρίξε το μίγμα αυτό λίγο-λίγο μέσα στο βούτυρο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά που βάζεις μια ποσότητα.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο, τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε κάθε μισό ζύμης σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
  • Κόψε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
  • Βάλε τα σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.
  • Άφησέ τα πέντε λεπτά έξω από το φούρνο να σταθούν.

Tip

Εάν τα θέλεις πιο χοντρά άνοιξε τη ζύμη σε πιο παχύ φύλλο και ψήσε τα μερικά λεπτά περισσότερο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164