Τραγανά ημίγλυκα μπισκότα με άρωμα βανίλιας και βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. καρύδια pecan ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι γοχ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε δύο σχάρες με τρόπο που να χωρίζουν το φούρνο σε τρία ίσα μέρη.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβούρδισε τα pecan για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
- Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας, χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι και τα pecan.
- Πλάσε στα χέρια σου τα μπισκότα, μετρώντας μιάμιση κουταλιά για κάθε μπισκότο και σχημάτισε μπαλάκια.
- Βάλε από 12 μπισκότα σε κάθε ταψί και με μια σπάτουλα πίεσε τα μπισκότα να πλατύνουν.
- Ψήσε τα μπισκότα για οκτώ λεπτά, άλλαξε τα ταψιά θέση και ψήσε για άλλα οκτώ λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ