Τραγανά ημίγλυκα μπισκότα με άρωμα βανίλιας και βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. καρύδια pecan ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι γοχ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε δύο σχάρες με τρόπο που να χωρίζουν το φούρνο σε τρία ίσα μέρη.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβούρδισε τα pecan για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
- Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας, χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι και τα pecan.
- Πλάσε στα χέρια σου τα μπισκότα, μετρώντας μιάμιση κουταλιά για κάθε μπισκότο και σχημάτισε μπαλάκια.
- Βάλε από 12 μπισκότα σε κάθε ταψί και με μια σπάτουλα πίεσε τα μπισκότα να πλατύνουν.
- Ψήσε τα μπισκότα για οκτώ λεπτά, άλλαξε τα ταψιά θέση και ψήσε για άλλα οκτώ λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ