Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμα μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αλεύρι ολικής άλεσης

Συστατικά

  • 1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. βρώμη
  • 2 φλ. σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε καλά τα δύο αλεύρια, το baking powder, τη baking soda, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  • Στο μίξερ χτύπα το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα, για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα και έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά- σιγά πρόσθεσε τα στερεά υλικά και χτύπησέ τα όλα μαζί.
  • Πρόσθεσε και τη βρώμη και τις σταφίδες στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
  • Χώρισε τη ζύμη και τοποθέτησε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.
  • Με τη βοήθεια της λαδόκολλας άνοιξε κάθε “φύλλο” στο πάχος που θέλεις να έχουν τα μπισκότα.
  • Με κουπάτ ή ένα ποτήρι κόψε κυκλικά μπισκότα στη ζύμη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Άφησέ τα σε μία σχάρα να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164