Πεντανόστιμα μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αλεύρι ολικής άλεσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. ανάλατο βούτυρο
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. βρώμη
- 2 φλ. σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε καλά τα δύο αλεύρια, το baking powder, τη baking soda, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Στο μίξερ χτύπα το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα, για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα και έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά- σιγά πρόσθεσε τα στερεά υλικά και χτύπησέ τα όλα μαζί.
- Πρόσθεσε και τη βρώμη και τις σταφίδες στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
- Χώρισε τη ζύμη και τοποθέτησε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας άνοιξε κάθε “φύλλο” στο πάχος που θέλεις να έχουν τα μπισκότα.
- Με κουπάτ ή ένα ποτήρι κόψε κυκλικά μπισκότα στη ζύμη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Άφησέ τα σε μία σχάρα να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ