Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμα μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αλεύρι ολικής άλεσης

Συστατικά

  • 1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. βρώμη
  • 2 φλ. σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε καλά τα δύο αλεύρια, το baking powder, τη baking soda, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  • Στο μίξερ χτύπα το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα, για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα και έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά- σιγά πρόσθεσε τα στερεά υλικά και χτύπησέ τα όλα μαζί.
  • Πρόσθεσε και τη βρώμη και τις σταφίδες στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
  • Χώρισε τη ζύμη και τοποθέτησε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.
  • Με τη βοήθεια της λαδόκολλας άνοιξε κάθε “φύλλο” στο πάχος που θέλεις να έχουν τα μπισκότα.
  • Με κουπάτ ή ένα ποτήρι κόψε κυκλικά μπισκότα στη ζύμη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Άφησέ τα σε μία σχάρα να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164