Ετοίμασε τα πιο υγιεινά και διαφορετικά μπισκότα που έφτιαξες ποτέ. Γλυκοπατάτα, ελάχιστη ζάχαρη και υπέροχη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. baking powder
- 2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. shortening
- 3/4 του φλιτζανιού λιωμένες γλυκοπατάτες
- 1/4 του φλιτζανιού γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Για να ετοιμάσεις τον πουρέ γλυκοπατάτες, καθάρισε 4-5 γλυκοπατάτες και βάλε σε νερό που βράζει για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν καλά. Τόσο που να διαλύονται με ένα πηρούνι
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη kai το αλάτι
- Κόψε το shortening σε κομματάκια και ανακάτεψε με τις γλυκοπατάτες και αρκετό γάλα στο μπολ με το αλεύρι να πάρεις μια μαλακή ζύμη
- Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε σε παχιά φύλλα
- Κόψε με κουπάτ σε στρογγυλά μπισκοτάκια και άπλωσε σε λαμαρίνα με ελαφρώς λαδωμένο χαρτί
- Ψήσε στο φούρνο για 12-15 λεπτά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ