Όποιον και να ρωτήσεις, η καλή μπουγάτσα κατάγεται από τις Σέρρες… επίσης τα παραδοσιακά γλυκά βασίζονται πάντα στην απλότητα! Ετοίμασε υπέροχη σεραϊκή μπουγάτσα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- Βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να πάρει μια βράση
- Μόλις το γάλα φουσκώσει πρόσθεσε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζανιού νερό
- Πρόσθεσε και μια κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά
- Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα στο ταψί
- Άπλωσε την κρέμα από πάνω, αφού κρυώσει ελαφρά και στρώσε και το υπόλοιπα φύλλα
- Ψήσε στο φούρνο στους 180oC να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο 40-45 λεπτά
- Άφησε να κρυώσει ελαφρά για να κόβετε και σέρβιρε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ