Όποιον και να ρωτήσεις, η καλή μπουγάτσα κατάγεται από τις Σέρρες… επίσης τα παραδοσιακά γλυκά βασίζονται πάντα στην απλότητα! Ετοίμασε υπέροχη σεραϊκή μπουγάτσα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- Βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να πάρει μια βράση
- Μόλις το γάλα φουσκώσει πρόσθεσε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζανιού νερό
- Πρόσθεσε και μια κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά
- Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα στο ταψί
- Άπλωσε την κρέμα από πάνω, αφού κρυώσει ελαφρά και στρώσε και το υπόλοιπα φύλλα
- Ψήσε στο φούρνο στους 180oC να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο 40-45 λεπτά
- Άφησε να κρυώσει ελαφρά για να κόβετε και σέρβιρε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ