Tραγανό φύλλο με γέμιση από κρέμα λεμόνι και φυστίκι Αιγίνης! Για αυτό το γλυκάκι επικράτησε η έκφραση… “μπουκιά και συχώριο”!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 1/3 κούπας έτοιμη ή σπιτική κρέμα λεμόνι ή μαρμελάδα λεμόνι
- ¼ κούπας κρεμ φρες ή σαντιγί ή και τυρί μασκαρπόνε
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί.
- Ξετύλιξε τη σφολιάτα. Άπλωσέ την σε μια καθαρή επιφάνεια. Κόψτην διαγώνια και κάθετα σε έξι μέρη ώστε να σχηματίσεις 36 μικρά σφολιατίνια. Τοποθέτησέ τα στο ταψί με απόσταση περίπου 3 εκατοστών το έαν από το άλλο.
- Ψήστα για περίπου 13 με 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάλτα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν καλά.
- Με ένα ειδικό κουτάλι που κάνουμε μπαλάκια στο πεπόνι ή ένα πολύ μικρό κουτάλι αφαίρεσε προσκεκτικά την καρδιά από κάθε σφολιατίνι προσέχοντας όμως να μην τρυπήσεις τον πάτο του.
- Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε την κρέμα λεμόνι με την κρεμ φρες και το ξύσμα. Βάλε το μίγμα σε κορνέ και γέμισε την καρδιά κάθε σφολιάτας.
- Πασπάλισε με φυστίκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ