Θέλεις ένα γλυκάκι παγωμένο; Σου περισσεύει πολύ καρπούζι; Αγαπάς πολύ το καρπούζι; Αυτό το γλυκό έχει μόνο δύο υλικά, καρπούζι και φακελάκια ζελέ (ούτε καν νερό δε βάζεις!) και γίνεται εύκολα για να σου δώσει υπέροχες, παγωμένες μπουκίτσες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό καρπούζι
- 75 γραμμάρια ζελέ σε σκόνη (με γεύση κεράσι ή φράουλα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με το ειδικό εργαλείο (scooper) που αφαιρούμε την ψίχα σε μπάλες, βγάλε 35 με 40 μπαλίτσες από το καρπούζι χωρίς κουκούτσια. .
- Βάλε τες πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν.
- Βάλε το ζελέ σε ένα μπολ.
- Πάρε μία μία τις μπάλες καρπουζιού και ρολάρισέ τες μέσα στο ζελέ να πάει παντού, με απαλές κινήσεις.
- Βάζε κάθε μπάλα σε πιατέλα που έχεις στρώσει με χαρτί κουζίνας.
- Κάνε το ίδιο για όλες τις μπάλες. Αν σου τελειώσει το ζελέ χρησιμοποίησε κι άλλο φακελάκι.
- Βάλε τις μπάλες στην κατάψυξη μέσα σε τάπερ για κατάψυξη.
- Άφησέ τες τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν καλά.
- Άφησέ τες μερικά λεπτά εκτός πριν τις σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζελέ χωρίς ζάχαρη για λιγότερες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ