Αν έπρεπε να παντρέψουμε ένα φρούτο με ένα μπαχαρικό, τότε το πρώτο ζευγάρι που θα σκεφτόμασταν σίγουρα θα ήταν το μήλο με την κανέλα. Ετοίμασε ένα απολαυστικό cupcake, χωρίς ζαχαρη και με πεντανόστιμο αλεύρι φουντουκιού. Ιδανικό για να προσέξεις τη διατροφή σου, με το πιο απίθανο γλυκό.
Θερμίδες 110
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 2/3 φλιτζάνια φουντούκι αλεσμένο σε αλεύρι
- 2 ½ κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. στέβια
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2/3 του φλιτζανιού γάλα 2%
- ¼ του φλιτζανιού μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
- 1 φλιτζάνι μήλα (κατά προτίμηση πράσινα ξινόμηλα) ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το αλεύρι, το baking powder, με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σου σε ένα μπολ. Ανακάτεψε καλά και πέρασε από σήτα να έχεις όσο πιο φίνο αλεύρι
- Χτύπησε σε άλλο μπολ το αυγό με το γάλα και τη μαργαρίνη και γύρισε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακάτεψε να ενωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια πρόσθεσε τα μήλα στο μείγμα
- Βάλε το μείγμα σου σε φορμάκια cupcake στρωμένα με καραμελόχαρτα και ψήσε στο φούρνο για 25-30′ λεπτά στους 200oC
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν. Μπορείς να πασπαλίσεις με λίγη έξτρα κανέλα
Tip
Κι εδώ το αλεύρι φουντουκιού μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου από ανάλατα φουντούκια. Δίνει γεύση, αλλά και περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από το απλό αλεύρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ