Το γλυκό κουταλιού αντικαθιστά μέρος της ζάχαρης κάνοντας το γλυκό σου ακόμη πιο υγιεινό! Επιπλέον τα αμύγδαλα προσθέτουν καλά λιπαρά στο σπιτικό σου επιδόρπιο. Ένα υπέροχο κεκάκι για πρωινό ή απογευματινό σνακ που θα σε ξετρελάνει.
Θερμίδες 111
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 βανίλια
- 2 αυγά, καλά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
- 200γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού σταφύλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε ένα ταψάκι για muffin με καραμελόχαρτα
- Ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το baking powder
- Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Τέλος πρόσθεσε το γλυκό σταφύλι και ανακάτεψε. Μπορείς να ψιλοκόψεις τις ρώγες πριν τις ενσωματώσεις
- Αλεύρωσσε ελαφρά τα αμύγδαλα και πρόσθεσε στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά να μην ταλαιπωρήσεις το μείγμα
- Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 και ψήσε για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ