Αφράτα και “υγρά” κεκάκια με αλεύρι ολικής άλεσης, κανέλα και τζίντζερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ
- 1 1/4 φλ. γιαούρτι
- 1/4 φλ. μέλι
- 1 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για muffin με 12 θέσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη baking soda, το αλάτι, την κανέλα και τη σκόνη τζίντζερ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το μέλι, τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια.
- Σιγά-σιγά ρίξε τα υγρά υλικά στο μείγμα με το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακάτεψε προσεκτικά τα υλικά.
- Μόλις ενωθούν, χωρίς να ανακατεύεις πολύ ώρα γιατί θα “κόψει”, μοίρασε το μείγμα στις θήκες του ειδικού ταψιού.
- Ψήσε για περίπου 18 λεπτά, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς και ξεφόρμαρέ τα για το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ