Αν είσαι fan των ντόνατ, αυτή η συνταγή είναι με μήλο. Αφράτα, μυρωδάτα ντόνατ με σος μήλου και επικάλυψη μήλου-κανέλας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- Μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/3 του φλιτζανιού maple syrup (σιρόπι σφένδαμου)
- 1/4 του φλιτζανιού applesauce (σος μήλου) *Δες τη συνταγή εδώ
- 1/4 του φλιτζανιού μηλόξιδο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- Για την επικάλυψη: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- Σιρόπι καραμέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι για ντόνατ. (Αν δεν έχεις χρησιμοποίησε φορμάκια για cupcake)
- Ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα και όλα σου τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το σιρόπι σφένδαμου, τη σος μήλου, το μηλόξιδο, το ηλιέλαιο και τη βανίλια. Τώρα πρόσθεσε τα υγρά σου υλικά στα στερεά και ανακάτεψε καλά ώστε να γίνουν ένα σώμα.
- Με μια σακούλα ή απλά με το κουτάλι βάλε από τη ζύμη σου στα φορμάκια χωρίς να τα παραγεμίσεις. Ψήσε στο φούρνο για 8-10 λεπτά να φουσκώσουν καλά και να πάρουν χρώμα. Άφησε να κρυώσουν καλά.
- Για το γλάσο ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη με το μηλόξιδο σε μικρό και ρηχό πιάτο. Σε άλλο πιάτο ανακάτεψε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Βούτηξε τα ντόνατ στο γλάσο και ράντισε με λίγο σιρόπι καραμέλας. Άφησε το γλάσο να στερεοποιηθεί και σέρβιρε.
Tip
Θα είσαι σίγουρη πως το ντόνατ έχει ψηθεί, αν πιέζοντας την επιφάνειά του με το δάχτυλο, αυτή επιστρέφει στη φόρμα της...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ