Το cup cake που γεμίζει το στόμα με τη βουτυρένια υπέροχη πορτοκαλένια γεύση του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
- 1/2 φλίτζανι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια νιφάδες λευκής σοκολάτας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 με 3/4 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC και βουτύρωσε 48 mini muffin φορμάκια ή 14 κανονικού μεγέθους
- Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ να ενσωματωθούν και πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι
- Το μείγμα πρέπει να παραμένει ένας πηχτός χυλός, να μπορείς ίσα, ίσα να σταθεί σε μικρά μπαλάκια
- Βάλε από ένα μικρό μπαλάκι 3 εκατοστών σε κάθε mini φόρμα και βάλε 4-5 νιφάδες σοκολάτες σε κάθε cup cake
- Χτύπησε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ, πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και το λικέρ πορτοκάλι και βάλε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε cup cake
- Φρόντισε κάθε φορμάκι να γεμίσει στα 2/3 κι όχι παραπάνω
- Ψήσε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά και όσο είναι ακόμη ζεστά βάλε μερικές ακόμη νιφάδες σοκολάτα από πάνω
- Ξεφόρμαρε και σέρβιρε με το ξύσμα πορτοκαλιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ