Ωραίο το παγωτό, αλλά συνήθως το σπιτικό δεν περιλαμβάνει ξυλάκι! Και ξέρεις τώρα, το ξυλάκι είναι ιεροτελεστία. Ανάμνηση από τα παιδκά χρόνια! Δες πώς θα φτιάξεις παγωτό ξυλάκι μόνη σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 γρ. κουβερτούρα ή σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 ¾ φλιτζάνι γάλα
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορνφλάουερ
- 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
- Μία μικρή πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια
- Για το γαρνίρισμα: Λευκή σοκολάτα λιωμένη, σταγόνες σοκολάτα, τρίμμα μπισκότου, τριμμένα αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε τη σοκολάτα σε πολύ σιγανή φωτιά να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξε σιγά σιγά το γάλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μαζί τη ζάχαρη, το κορνφλάουερ, το κακάο και το αλάτι και ρίξτα ανακατεύοντας στην κατσαρόλα με το γάλα και τη σοκολάτα. Μαγείρεψε το μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να βράσει. Μόλις βράσει ανακάτεψε για 2 λεπτά ακόμα και βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Άφησέ την να κρυώσει για 45 λεπτά.
- Χτύπα το μίγμα με το σύρμα να γίνει λείο.
- Μοίρασε το μίγμα σε ειδικές θήκες για ξυλάκια (που θα βρεις στα καταστήματα με είδη σπιτιού και κουζίνας).
- Σε κάθε θήκη βάλε από ένα ξυλάκι. Βάλε τις θήκες στην κατάψυξη για 3 με 4 ώρες.
- Πριν τα βγάλεις από τη θήκη άφησέ τα 10 λεπτά έξω από το ψυγείο.
- Για να κάνεις την επικάλυψη σε κάθε ξυλάκι απλώς βούτα το καθένα σε λιωμένη (όχι όμως ζεστή) σοκολάτα λευκή ή γάλακτος και μετά αν θέλεις πασπάλισέ το με σταγόνες σοκολάτας και αμύγδαλο ή τριμμένο μπισκότο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ