Παγωτό με αλμυρή καραμέλα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο συνδυασμός της καραμέλας με το θαλασσινό αλάτι είναι μια μοναδική εμπειρία. Αν δεν το έχεις τολμήσει ακόμη ήρθε η ώρα. Αυτό το παγωτό είναι σκέτη απόλαυση και έχει ελάχιστες θερμίδες.
241 θερμίδες/Θερμίδες

Συστατικά

  • 3 ½ φλιτζάνια γάλα 2%
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού (είναι σαν νιφάδες με αλάτι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μέχρι να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και στη συνέχεια πάρε λίγο, λίγο από το καυτό γάλα και πρόσθεσε αργά στο μπολ. Ανακάτευε συνεχώς να μην ψηθούν οι κρόκοι. Γύρισε τη μισή ποσότητα περίπου από το γάλα στους κρόκους και στη συνέχεια γύρισε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
  • Σε άλλο κατσαρολάκι ανάμειξε τη ζάχαρη με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και βάλε σε μέτρια φωτιά. Άσε να βράσει, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Συνέχισε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά για δυο, τρία λεπτά χωρίς να καεί. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το αλάτι.
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά την καραμέλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς. Βάλε και πάλι στη φωτιά να ζεσταθεί όλο το μείγμα μαζί για 4-5 λεπτά. Πάρε την κατσαρόλα και βύθισέ τη σε μπόλικο πάγο να κρυώσει.
  • Βάλε το μείγμα σε παγωτομηχανή και άφησε να σφίξει και να γίνει… παγωτό. Σέρβιρε με νιφάδες αλάτι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164