Αρωματισμένο με κανέλα και ρούμι, το παγωτό αυτό θα κάνει την παρέα να αναρρωτιέται που άνοιξε τέτοια υπέροχη gelateria!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¾ φλιτζανιού σκούρο ρούμι
- ¾ φλιτζανιού σταφίδα σουλτανίνα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 μαλακές προς γινωμένες μέτριες μπανάνες ψιλοκομένες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 φλιτζάνια παγωμένη κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το ρούμι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση βγάλε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει τελείως, περίπου μισή ώρα.
- Βάλε στο μπλέντερ τις μπανάνες με το ζαχαρούχο και χτύπα μέχρι να γίνουν ένα ενιάιο μίγμα περίπου για 2 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, για 2-3 λεπτά.
- Με μία λαστιχένια σπάτουλα ρίξε με απαλές κινήσεις το μίγμα της μπανάνας στη χτυπημένη κρέμα. Πρόσθεσε το ρούμι με τις σταφίδες.
- Βάλε το μίγμα σε φόρμα 13×23, κάλυψέ την με διαφανή μεμβράνη και πάγωσέ την για περίπου 8 ώρες μέχρι να πήξει το παγωτό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ