Η σκούρα σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκάλι και αυτό το παγωτό “παντρεύει” αυτά τα δύο υλικά σε μια δροσιστική απόλαυση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1,5 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. γάλα
- μισό φλιτζ. σκούρο κακάο
- μισό κ.γλυκού κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
- μισό κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- μισό φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
- μισό φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Βάλε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο, αφήνοντας να σιγοβράσει και ανακατεύοντας, για 2 περίπου λεπτά.
- Ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό και τη βανίλια και ανακάτεψε.
- Άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Μόλις κρυώσει ρίξε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Εάν δεν έχεις παγωτομηχανή, βάλε το υγρό σε τάπερ που κλείνει και βάλε το στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες βγάλε το παγωτό και χτύπησέ το στο μούλτι.
- Ξαναβάλε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.
- Σέρβιρε με έξτρα ξύσμα πορτοκάλι ή φέτες πορτοκαλιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ