Λευκό, ιταλικό, απλό και δροσερό γλυκάκι που συνοδεύεται άψογα με κόκκινα φρούτα ή με σοκολατένιο σιρόπι για τους λάτρεις.
Για να αγοράσεις τα υλικά εύκολα και απλά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 700 γρ. γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 9-11 φύλλα ζελατίνας
- λίγη βανίλια
- σιρόπι φράουλας ή φρέσκιες φράουλες για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια και άφησέ τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε για 10 λεπτά.
- Ρίξε τη ζάχαρη για σιγόβρασε μέχρι να διαλυθεί καλά.
- Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στράγγισέ τες και βάλτες μέσα στο γάλα να λιώσουν καλά.
- Μόλις λιώσουν κατέβασε από τη φωτιά και μοίρασε σε φορμάκια.
- Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλ’τα στο ψυγείο περίπου για 4 ώρες.
- Σέρβιρε με σιρόπι ή φρέσκιες φράουλες.
Tip
Κόκκινη μαρμελάδα, σιρόπι και φυσικά φρέσκα φρούτα (ιδανικά φράουλες ή του δάσους) είναι η τέλεια ιδέα για να σερβίρεις την πανακότα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ