Είναι ένα από τα γλυκά που απολαμβάνεις το καλοκαίρι. Γιατί είιναι δροσερό, εύκολο και απολαυστικό! Σου έχουμε μια παραλλαγή με τριμμένο αμύγδαλο και λαχταριστή σος μόκας…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
1 φλιτζάνι ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη (περίπου 7,2 γρ.)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
Μία μικρή πρέζα αλάτι
Καβουρδισμένα αμύγδαλα, κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα
Για τη σος μόκας: 100 γρ. κομμένη κουβερτούρα
2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κ.γ. καφέ εσπρέσσο στιγμής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα ολόκληρα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο. Άφησέ τα στην άκρη
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη και πρόσθεσε την κρέμα. Μαγείρεψε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Απομάκρυνε από τη φωτιά. Πρόσθεσε το χτυπημένο αμύγδαλο, το γάλα και το αλάτι
- Μοίρασε το μίγμα σε 6 διαφορετικά κουπάκια. Κάλυψέ τα και βάλτα στο ψυγείο από 6 ώρες έως μία μέρα μέχρι να πήξει η πανακότα
- Για τη σος μόκας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τη σοκολάτα και λιώσε την σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον καφέ.
- Μαγείρεψε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά περίπου για τρία λεπτά λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει. Σέρβιρε μαζί με την πανακότα όσο είναι χλιαρή
- Χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαίρι, ξεκόλλησε την πανακότα από τα κουπάκια και αναποδογύρισέ τα σε 6 πιάτα (ή σε όσα θα σερβίρεις). Περίχυσε την πανακότα με τη σος μόκας και αν θέλεις πασπάλισε με αμύγδαλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ