Είναι ένα από τα γλυκά που απολαμβάνεις το καλοκαίρι. Γιατί είιναι δροσερό, εύκολο και απολαυστικό! Σου έχουμε μια παραλλαγή με τριμμένο αμύγδαλο και λαχταριστή σος μόκας…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
1 φλιτζάνι ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη (περίπου 7,2 γρ.)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
Μία μικρή πρέζα αλάτι
Καβουρδισμένα αμύγδαλα, κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα
Για τη σος μόκας: 100 γρ. κομμένη κουβερτούρα
2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κ.γ. καφέ εσπρέσσο στιγμής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα ολόκληρα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο. Άφησέ τα στην άκρη
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη και πρόσθεσε την κρέμα. Μαγείρεψε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Απομάκρυνε από τη φωτιά. Πρόσθεσε το χτυπημένο αμύγδαλο, το γάλα και το αλάτι
- Μοίρασε το μίγμα σε 6 διαφορετικά κουπάκια. Κάλυψέ τα και βάλτα στο ψυγείο από 6 ώρες έως μία μέρα μέχρι να πήξει η πανακότα
- Για τη σος μόκας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τη σοκολάτα και λιώσε την σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον καφέ.
- Μαγείρεψε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά περίπου για τρία λεπτά λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει. Σέρβιρε μαζί με την πανακότα όσο είναι χλιαρή
- Χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαίρι, ξεκόλλησε την πανακότα από τα κουπάκια και αναποδογύρισέ τα σε 6 πιάτα (ή σε όσα θα σερβίρεις). Περίχυσε την πανακότα με τη σος μόκας και αν θέλεις πασπάλισε με αμύγδαλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ