Πανακότα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ιταλική φίνα γεύση της κρέμας πανακότα είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Ετοίμασε την και σέρβιρε με μια ποικιλία σιροπιών για κάθε γούστο.

Συστατικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 9-11 φύλλα ζελατίνας
  • λίγη βανίλια
  • ποτό της αρεσκείας μας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ποτό και το άφησε σε σιγανή φωτιά.
  • Στη συνέχεια άσε τις ζελατίνες στο γάλα να λιώσουν και το πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα.
  • Αφού πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια, κατέβασε από την φωτιά και μοίρασε στα φορμάκια.
  • Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτα στο ψυγείο.
  • Σέρβιρε με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας ή ό,τι άλλο σου αρέσει

Tip

Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Έτσι θα λιώσουν καλύτερα και δεν θα κολλήσουν.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164