Η ιταλική φίνα γεύση της κρέμας πανακότα είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Ετοίμασε την και σέρβιρε με μια ποικιλία σιροπιών για κάθε γούστο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 700 γρ. γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 9-11 φύλλα ζελατίνας
- λίγη βανίλια
- ποτό της αρεσκείας μας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ποτό και το άφησε σε σιγανή φωτιά.
- Στη συνέχεια άσε τις ζελατίνες στο γάλα να λιώσουν και το πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα.
- Αφού πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια, κατέβασε από την φωτιά και μοίρασε στα φορμάκια.
- Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτα στο ψυγείο.
- Σέρβιρε με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας ή ό,τι άλλο σου αρέσει
Tip
Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Έτσι θα λιώσουν καλύτερα και δεν θα κολλήσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ